De flash crash van de cryptomarkt op 22 februari heeft meer dan $ 24 miljoen aan DeFi leningen geliquideerd. waarbij Compound gebruikers meer dan de helft van de marge stortingen vertegenwoordigen.

De cryptocrash van 22 februari heeft geleid tot het op een na grootste volume van DeFi liquidaties in de geschiedenis van de sector, met meer dan $ 24,1 miljoen aan leningen die binnen 24 uur met geweld worden afgesloten.

Volgens cryptogegevensaggregator DeBank vond $ 13,7 miljoen, of bijna 60% van de verliezen plaats op Compound, gevolgd door Aave met $ 5,4 miljoen aan liquidaties.

De liquidaties van gisteren waren de op een na grootste die DeFi troffen, achter de $ 93 miljoen aan marge stortingen die werden veroorzaakt door een plotselinge stijging van de prijs van DAI op 26 november 2020. Het incident zag DAI stijgen met 30% op Coinbase Pro de bron van het prijsorakel van Compound het liquideren van meer dan $ 88 miljoen aan onderpand voor crypto leningen volgens het protocol.

DeBank rapporteerde ook een daling van de totale waarde die de afgelopen 24 uur was vergrendeld van $ 44,5 miljard naar $ 38,8 miljard. De daling van 12,8% markeert de grootste dagelijkse daling sinds de DeFi-markten op 21 januari 15,4% verloren gingen.

De liquidaties zijn mogelijk verergerd door de recente extreme gasvergoedingen in verband met het gebruik van het Ethereum-mainnet, waarbij handelaren tot $ 30 werden genoteerd voor eenvoudige tokenoverdrachten.

Nu crypto gebruikers racen om elkaar te overbieden en ervoor te zorgen dat aan hun transacties werd voldaan, heeft netwerkcongestie te midden van snel dalende prijzen sommige handelaren mogelijk verhinderd hun posities op tijd te sluiten.

De flash crash heeft een verwoestende impact gehad op zowel marge handelaren als DeFi gebruikers, waarbij Kraken gebruikers ook compensatie hebben geëist voor massale liquidaties veroorzaakt door een versnelde crash waarbij ETH daalde tot $ 700 op Kraken terwijl het actief van eigenaar veranderde voor ongeveer $ 1.400 op andere beurzen.

Grote bedrijven die zwaar in Bitcoin hebben geïnvesteerd, zagen ook miljoenen opnames tijdens de prijsactie van 22 februari, waarbij $ 9.000 de prijs van BTC binnen een paar uur wegvaagde.

Tesla, dat op 8 februari $ 1,5 miljard kocht, zou bij de crash meer dan $ 200 miljoen hebben verloren, terwijl MicroStrategy, dat de meeste Bitcoin bezit van alle beursgenoteerde bedrijven, op het moment van de dip meer dan $ 330 miljoen zou hebben gedaald.

Op het moment van schrijven was Bitcoin echter hersteld om te handelen tegen $ 50.800 om te zweven tegen een dagelijkse prijsdaling van ongeveer 9%.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).