Walmart is een samenwerking aangegaan met Coinstar en CoinMe om 200 Bitcoin-automaten te installeren in winkels in de VS.

Hoewel de pilot slechts 200 kiosken omvat, is de bredere lancering van plan om uiteindelijk 8.000 bitcoin-automaten in het hele land te installeren, volgens Bloomberg. Er zijn nog geen verdere details over tijdlijnen.

Volgens Coin ATM Radar zijn er momenteel meer dan 25.000 bitcoin-automaten bij geselecteerde supermarkten en tankstations in de VS. Coinstar exploiteert 4.400 kiosken die geschikt zijn voor Bitcoin-aankopen, verspreid over 33 staten.

Chief strategy officer en hoofd onderzoek bij BitOoda Sam Doctor vertelde Bloomberg dat Bitcoin-automaten geen nieuwe ontwikkeling zijn, en al in veel supermarkten te vinden zijn:

“Walmart breidt de toegang tot Bitcoin echter uit naar meer mensen, en geeft het verdere legitimiteit onder sceptici, mochten ze het verder uitrollen dan een eerste pilot.”

Klanten kunnen de Bitcoin-automaat gebruiken door er een bankbiljet in te stoppen en een papieren voucher te ontvangen met een inwisselcode. Om de code te verzilveren, moeten klanten vervolgens een Coinme-account instellen en een achtergrondcontrole doorlopen. Gebruikers kunnen geen Bitcoin van hun rekening opnemen, en er zijn geen aanwijzingen dat er plannen zijn om deze functionaliteit in de nabije toekomst aan te bieden.

De Bitcoin-automaten hebben een toeslag van 11%, bestaande uit een vergoeding van 4% voor de Bitcoin-optie, plus een extra vergoeding van 7% voor het wisselen van contant geld.

Ter vergelijking, populaire crypto handelsplatformen Binance en Coinbase rekenen 3% tot 4,5%, en 3,99% voor respectievelijk debet- en creditcardaankopen. Het is gratis om een directe storting te doen van een bankrekening naar een Binance of Coinbase portemonnee.

Bitvavo

Het nieuws werd door sommigen verwelkomd als een teken van mainstream adoptie, waaronder influencer Lark Davis die zei: “Wal Mart verkoopt Bitcoin nu… cool!” Andere gebruikers klaagden echter over de hoge kosten.

“BTC ATM fees zijn berucht hoog plus de ‘huidige’ BTC prijs is altijd veel hoger bij het kopen en lager bij het verkopen,” tweette datcyberguy in reactie op het nieuws.

“Het is een afzetterij, maar het is tenminste een teken van adoptie – ze denken dat sommige mensen BTC genoeg willen hebben om enorme fees te betalen,” reageerde Reddit gebruiker Axatar.

Dit is niet het eerste teken van interesse dat Walmart heeft getoond in de cryptowereld. In augustus kondigde de retailgigant aan dat het op zoek was naar een crypto-productleider om de digitale valutastrategie van het bedrijf aan te sturen. De vacature is sindsdien verwijderd van Walmart’s website, maar een advertentie voor de rol blijft op Linkedin staan.

Walmart China is ook een samenwerking aangegaan met blockchain-gebaseerd supply chain management platform VeChain om producten te volgen.

Er was echter enige scepsis over het Bitcoin ATM nieuws, doordat dit kort volgt op een nep Walmart persbericht in september, waarin een partnerschap met Litecoin (LTC) werd aangekondigd. De hoax deed de prijzen van de altcoin kortstondig met meer dan 20% stijgen.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.