Ondanks de recente crisis die ervoor gezorgd heeft dat de crypto markt sinds het begin van 2022 wel 55% van zijn kapitalisatie verloren heeft doordat Bitcoin onder $22.000 dook, boekt één DeFi asset stevige winsten.

In de laatste 24 uur is Cardano (ADA) meer dan 10% geklommen, nu het bij het verschijnen op 14 juni handelt op $0,5009, volgens CoinMarketCap gegevens.

De grootste Proof-of-Stake (PoS) asset in de laatste is inderdaad geklommen van $15,02 miljard naar $17,12 miljard, waarmee meer dan $2,1 miljard aan zijn kapitalisatie werd toegevoegd, te midden van de huidige onzekerheid op de markt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.
Cardano 1-daagse market cap. Bron: CoinMarketCap

Gedurende deze tijd is de waarde van Bitcoin en Ethereum in het rood blijven handelen, met een daling van respectievelijk 7,45% en 4,23% in de laatste 24 uur.

Cardano rally in de aanloop naar een hardfork gebeurtenis

Historische gegevens suggereren dat de prijs van ADA stijgt in de dagen die voorafgaan aan een hardfork event. Gezien het feit dat de Vasil hardfork update in de ‘final mile’ zit en volgens de planning deze maand klaar is, kijken beleggers voorzichtig of ze Cardano wel of niet moeten kopen.

Het mag ook geen verrassing heten dat Cardano weer in het groen staat, ondanks dat de prijs op 13 juni tot $ 0,44 daalde, omdat ADA onlangs een poll aanvoerde als de meest vastgehouden munt in een berenmarkt.

Terwijl aan het begin van de maand Cardano de markt aanvoerde als de grootste stijger van de top 100 cryptocurrencies naar marktkapitalisatie.

Voeg daaraan toe dat Cardano oprichter Charles Hoskinson de verwachte Cardano Vasil hardfork upgrade omschreef als “een mandje verbeteringen die te maken hebben met de schaalbaarheidskant en ook de ontwikkelingservaring” in een interview op 9 juni, en verklaarde dat Cardano “exponentieel groeit” terwijl het zich voorbereidt op zijn grote upgrade.

Aurus
Aurus biedt het perfecte decentrale alternatief ten opzichte van gemiddelde stablecoin en is daarmee de missende schakel tussen crypto en fiat, Klik hier en lees meer.

Ontwikkelingen op het netwerk

Onlangs deed de ontwikkelaar van Cardano, Input Output Global (IOG), twee productaankondigingen die de prijs van ADA in de nabije toekomst kunnen opdrijven. Het bedrijf introduceerde een gloednieuwe portemonnee die bekend staat als Lace en lanceerde een gloednieuwe Ethereum Virtual Machine (EVM).

Lace wil Cardano’s nieuwe lichte portemonnee zijn en bijdragen aan de toegenomen adoptie van de cryptocurrency. Gebruikers zullen profiteren van “verbeterde mogelijkheden en gebruiksgemak” bij het gebruik van de portemonnee.

Met behulp van het EVM gereedschap zullen ontwikkelaars vanaf nul solidity-gebaseerde apps kunnen bouwen of bestaande kunnen migreren. Het is mogelijk dat hierdoor producten onafhankelijk van het Cardano mainnet kunnen ontstaan en hun eigen dynamiek kunnen vestigen. Dit zou in de toekomst mogelijk uitbreiding over dit ecosysteem kunnen aanmoedigen.

Uiteindelijk is een van de belangrijkste aspecten van het Cardano ecosysteem de verwachting dat het zal blijven groeien.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is banner-Handleiding-bitcoinsiders-N.png
Leer alles over Crypto en NFT’s met deze handleidingen