Twee Chinese over-the-counter (OTC) handelaren zijn beschuldigd van het runnen van een illegale bitcoin (BTC) leenregeling en het verzamelen van bitcoin door hoge rente te beloven op investeringen, meldde de Chinese krant The Beijing News op 22 mei.

Volgens het artikel overtuigden Yi Zhou en Xiang Li traders bitcoin posities te sturen door hen rente op hun stortingen te beloven, waarbij ze meer dan 7.000 BTC (bijna $ 54,7 miljoen op het moment van schrijven) bij meer dan 100 investeerders wisten te verkrijgen. De bedrogen investeerders begonnen voor het eerst achterdocht te kweken toen de rente – die werd betaald in yen – niet meer op tijd arriveerde in april.

De twee personen zouden het vertrouwen van beleggers hebben gewonnen door chatgroepen te exploiteren in de populaire Chinese berichten-app WeChat, waar handelaren OTC-aanbiedingen voor verschillende cryptocurrencies plaatsten. De media beweert dat de politie een strafrechtelijk onderzoek tegen het duo is begonnen en dat ze nu worden gearresteerd. Naar verluidt is het op dit moment onduidelijk of de twee een ponzi scheme hanteerde of probeerde bezittingen afhandig te maken van gebruikers.

Zoals eerder deze maand vermeld heeft WeChat cryptocurrency transacties verboden in zijn betalingsbeleid.

Gisteren stelde de CEO van Digital Currency Group voor dat de recente stijging van de bitcoin prijs kon worden gekoppeld aan de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.