11 Redenen waarom de Bitcoin prijs omhoog kan gaan komende maanden

//11 Redenen waarom de Bitcoin prijs omhoog kan gaan komende maanden

11 Redenen waarom de Bitcoin prijs omhoog kan gaan komende maanden

De cryptocurrency markt ligt volledig op zijn gat, maar bij bitcoinspot.nl zijn we positiever dan ooit over de toekomst van Bitcoin (BTC). We hebben een lijst met fundamentele redenen opgesteld waarom de Bitcoin prijs de komende maanden vrijwel zeker moét gaan stijgen. Het is absoluut niet onmogelijk dat we de komende maanden wilde koers schommelingen gaan zien voor Bitcoin, juist omdát de wisselkoers zo saai was afgelopen maanden. Let op: Dit betreft een persoonlijke mening en géén financieel advies.

#1: Technische analyse

Hoe je het ook wendt of keert, de technische analyse voor Bitcoin is vrij duidelijk: de kans dat de BTC prijs de komende maanden zal stijgen, is hoger dan 50%. Dit is genoeg om te kunnen voorspellen dat wanneer de trend-barrière wordt doorbroken (aan de bovenzijde), dat er een grote beweging omhoog zal plaatsvinden.

Momenteel zitten we in een periode van consistente negatieve koersbeweging, maar de volatiliteit van de daling is inmiddels stevig gaan liggen. Er is duidelijk een prijsvloer gevonden tussen de $5800 en $6800 USD, wat ervoor zorgt dat de dalende trend binnenkort vrijwel zeker moet worden doorbroken. Er is als het ware een ‘coil’ ontstaan die op springen staat.

Dit kan allemaal een beetje als abracadabra klinken voor jou als lezer, maar deze YouTube video van professionele handelaar Allesio Rastani legt de aankomende beweging zeer duidelijk uit:

 

#2: Stabiele Bitcoin prijs bodem

Zoals al eventjes is aangestipt in de technische analyse redenering, hebben we een stevige prijsbodem bereikt. Bitcoin is altijd consistent in zijn dagelijkse waarde geweest: Deze is in de gehele periode nooit onder de $5800 gezakt. Inmiddels hebben we deze waarde ook alweer meerdere keren aangetikt. Dit is op langere termijn dan wel een bearish-scenario, met de mogelijkheid op een dip die steeds groter wordt, op de kortere termijn (komende maanden) zal er vrijwel zeker een stevige groei aankomen.

Omdat de bulk van de investeerders er vanuit gaan dat de absolute bodem niet zo snel doorbroken zal worden (welke ligt op zo’n $5800 USD), zal de kans groter zijn dat we hier vanaf ketsen en vervolgens omhoog vliegen naar de $7000 USD of zelfs hoger, om maar een wild bedrag te noemen. De stabilie bodem is een comfortabele bodem, tot het moment dat bijvoorbeeld volgend jaar een grote ETF zou worden afgewezen door de SEC.

#3: Correctie vrijwel voltooid

We kunnen de prijsbeweging sinds de bullrun van januari eigenlijk zien als een soort stuiterbal, die zijn kinetische energie langzaam maar zeker verliest. We zagen eerst nog een sterke opwaartse beweging terug naar $12.000 per BTC, later kwam deze nog maar tot (vlak onder) de $10.000 per BTC en recent was er nóg minder groei te bekennen met de top op zo’n $7500 USD per BTC.

Inmiddels zitten we eigenlijk tegen de stabiele bodem van de Bitcoin koers aan: Het cruciale moment is hiermee eigenlijk aangebroken. We kunnen ofwel een sterke breuk met de bodem gaan zien, maar zoals gezegd is het dus waarschijnlijker dat we de stuiterbal een nieuwe zwieper omhoog gaan geven, al was het maar voor de eindejaarsperiode (oftewel: de komende paar maanden).

Bitcoin Flatline Prijs

– We zijn bijna weer terug bij af wat betreft de BTC prijs (Bron: CoinMarketCap)

 

#4: De belofte van de Bitcoin ETF

We weten het natuurlijk nog helemaal niet zeker, maar de CBOE Bitcoin ETF heeft een realistische kans van slagen aankomende februari 2019. Hoewel dit argument wellicht de grootste gok is uit deze hele lijst, kan het Bitcoin begin volgend jaar twee kanten op sturen: naar de maan, of naar een nieuw dieptepunt. We kunnen het helaas niet mooier maken dan het in werkelijkheid is.

Zoals we allemaal weten heeft het afwijzen van verschillende Bitcoin ETFs een behoorlijke invloed gehad op de prijs van de cryptocurrency. Je kunt je voorstellen dat op het moment dat er wél een groot ETF-voorstel wordt aangenomen, de geest uit de fles is wat betreft de prijsgroei. De gehele markt zit met spanning te wachten op deze nieuwe fase, waarin ook het grote, institutionele geld makkelijk toegang krijgt tot de crypto-markt.

 

#5: Hashrate hoger dan ooit

Iets wat ook niet te onderschatten valt, is de onverbiddelijke groei van de Bitcoin mining hashrate. Deze heeft tot op de dag van vandaag vrijwel geen centimeter prijs gegeven, wat een zeer positieve indicator is voor de toekomstige BTC prijs. Zolang de mining community, waar in principe het grote geld zit, een blindelings vertrouwen heeft in de toekomst van crypto, is er eigenlijk maar één kant die de koersen op kunnen gaan, en dat is omhoog.

Samen met de groei van de hashrate staan zeer grote investeringen in mining equipment, maar ook de groei van het netwerk als geheel. Het vertrouwen van Bitcoin is mogelijk aan het verschuiven van investeren naar minen, zo stelt bijvoorbeeld dit interessante artikel. Met een dalende koers zullen mensen een nieuwe verdienmogelijkheid zoeken, wat aangeeft dat er nog wel vertrouwen is in Bitcoin (waarom zal je dit immers gaan minen als je geen vertrouwen meer hebt in een sterke waardevermeerdering), maar dat er meer geld wordt gestoken in mining dan in BTC zelf. Dat doet niets af aan de toekomstige groei van de BTC prijs.

 

#6: Crypto experts zijn het eens

Ook het sentiment in de media en door zelfbenoemde ‘experts’ en ‘influencers’ valt zeker niet te onderschatten. Als alle crypto-bonzen tegelijk gaan roepen dat Bitcoin binnenkort de lucht in gaat vliegen, dan kunnen we straks spreken van een self-fulfilling prophecy. En dat is exact wat er nu aan de hand is, althans wel voor de koersbewegingen in de komende maanden.

En we zijn die crypto-influencers dan wel, die roepen dat de prijs wel eens omhoog zou kunnen gaan? Neem bijvoorbeeld miljardair Mike Novogratz, eerder genoemde miljonair en YouTube-trader Alessio Rastani, maar bijvoorbeeld ook kleinere Twitter-influencers die focussen op Technische Analyse (TA), zoals CryptoWolf of Coin_Signals. En zo kunnen we er rustig nog enkele tientallen uitpikken. Maar je snapt denk ik het punt wel zo.

 

#7: Noodzaak voor Bitcoin in falende staten

We moeten natuurlijk ook niet vergeten dat er nog altijd een praktische toepassing voor BTC (en andere crypto’s) is in landen waar het financieel niet bepaald vaneen leien dakje gaat. Denk aan de reddende rol van cryptocurrencies in Venezuela, maar ook de vlucht van de Turkse Lira naar minder volatiele markten (en ja, cryptocurrencies zijn daadwerkelijk minder volatiel dan sommige ‘fiat currencies’).

Hoewel dit voor een ‘veilig’ land als Nederland nog een beetje een ver-van-mijn-bed-show is, kunnen sommige mensen op deze aardbol echt niet meer zonder hun cryptocurrencies, al was het maar om de moordende inflatie in hun land tegen te kunnen gaan. Zolang er daadwerkelijk een legitieme use-case is voor BTC en sommige altcoins, zullen deze zeker niet zo snel van het financiële toneel verdwijnen (en dus doorgroeien).

 

#8: Lobbygroep cryptocurrencies opgezet

Jullie waren het misschien al vergeten, maar ik zeker niet. Er is recent namelijk een grote lobbygroep opgezet in Amerika (de Blockchain Association), die ervoor moet zorgen dan de snel groeiende miljardenindustrie van cryptobedrijven meer invloed moet geven in de politiek. Een lobbygroep is in een beïnvloedbaar politiek klimaat als the USA belangrijker dan je misschien zou verwachten.

Het lijkt ons niet meer dan logisch dat grote cryptobedrijven alleen een lobbygroep zullen oprichten, wanneer ze verwachten dat er op korte termijn (enkele jaren) een enorme expansie in de rol van crypto’s aan zit te komen. En wellicht is de lobbygroep dan wel het vehikel die de SEC ervan moet overtuigen dat een ETF écht nodig is voor de hoge vraag naar Bitcoin van institutioneel geld.

 

#9: Bakkt komt snel

Nog zoiets waar veel mensen snel overheen kijken en afdoen als ‘een klein iets’, terwijl dit misschien wel net zo groot is als de ETF waar jullie allemaal met smart op zitten te wachten. Bakkt is een nieuw platform van de New York Stock Exchange (NYSE), welke de toegankelijkheid van Bitcoin voor het grote geld een duw moet gaan geven. Oftewel: Eigenlijk doet het precies wat we hopen dat de ETF voor Bitcoin zal doen.

Waarom zo weinig mensen enthousiast zijn over Bakkt is mij een volledig raadsel, maar het marktsentiment van veel mensen in crypto is mij wel vaker vreemd: Alle pijlers zijn gericht op een sterke groei, zeker nu we zo hard omlaag zijn gekelderd. Jammer dan toch weer dat er tunnelvisie richting ETF’s is. En ook enkele maanden wachten schijnt ook erg moeilijk te zijn voor investeerders in deze markt. We komen nu toch echt weer in die groene cijfers. Laat me nog twee extra redenen oplepelen voor je.

 

#10: Bitcoin prijs seizoensgebonden

Wie de bovenstaande YouTube video al heeft bekeken, weet al wat ik hier ga zeggen. De prijs van Bitcoin is traditioneel erg in het groen in de wintermaanden aan het einde van het jaar. De redenatie is misschien dat mensen weer terug zijn van vakantie, of elkaar tijdens Sinterklaas of Kerst het liefst een beetje cryptogeld als cadeau doen. Ik weet het niet, maar er is een patroon.

Maar we kunnen historische koersbewegingen zeker niet negeren. En als van oktober tot en met december de prijs normaal omhoog gaat de afgelopen jaren, dan is de kans dat dit nog eens zal gebeuren zonder meer ook groot. Er zit namelijk een duidelijk patroon in de koersen, zeker wanneer je het geheel op een logaritmische schaal gaat bekijken.

 

#11: Bitcoin halving aanstaande

Last but zeker weten not least is er natuurlijk de aanstaande Bitcoin halving, welke in 2020 op ons te wachten staat. Het zal daarmee een stuk minder aantrekkelijk worden om bitcoins te minen, wat weer een run zal opleveren vóór dit wereldwijde event. Zouden miners namelijk niet een extra tandje bij willen schakelen om een stuk betere reward voor mining te kunnen veiligstellen? Ik denk van wel.

De halving is een grote catalisator die vooral op macro-schaal de komende jaren een stempel zal drukken op de groei van de BTC-wisselkoers. Er zullen zeer veel mensen zijn die winst willen pakken vóór het moment van deze halving, wat het jaar 2019 (en een deel van 2020) extra interessant zal maken voor de groei van de crypto-markt als geheel.

Als je nu nog niet overtuigd bent, dan hoor ik natuurlijk graag een weerwoord in de reacties onder dit artikel. Onthoud ook dat de argumenten in dit artikel voornamelijk indicatoren zijn die de kans vergroten op groei, maar nooit zekerheid geven. Het kan net zo goed zijn dat morgenochtend de prijs op $10 per BTC staat, en dan word ik natuurlijk vierkant uitgelachen.

Maar met alle mogelijkheden en waarschijnlijkheden die er liggen, zien we toch vooral een groei komen op korte tot middellange termijn. Doe ermee wat je wil, maar vat het alsjeblieft niet op als financieel advies. We zijn absoluut geen daytraders en kijken alleen naar het sentiment in de gehele industrie!

 

Bron Bitcoinspot

By |2018-10-03T15:50:21+00:00oktober 3rd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie