Belangrijkste punten:

  • Meer dan $1 miljard aan ETH is nu verbrand
  • Verbrandingssnelheid is momenteel 5 ETH per minuut
  • Ethereum prijzen zijn 4% gestegen vandaag

De hoeveelheid Ethereum die verbrand is sinds de Londense upgrade begin augustus heeft zojuist een mijlpaal bereikt van één miljard dollar waarde.

Het mijlpaalcijfer werd opgemerkt door EthHub en Daily Gwei oprichter Anthony Sassano die op 16 sept tweette dat de hoeveelheid verbrande ETH de 300.000 had overschreden.

Op het moment van schrijven meldde het ultrasound money platform, dat het verbrandingsproces bijhoudt, een totale verbranding van 302.295 ETH. Tegen de huidige prijzen komt dit neer op iets meer dan $1 miljard.

Het verbrandingsproces begon op 5 augustus toen de Ethereum London upgrade werd ingezet en daarmee ook de langverwachte EIP-1559. De upgrade veranderde het transactiekostenmechanisme om de veilingen af te schaffen en de gasberekeningen meer voorspelbaar te maken, terwijl een deel van de netwerkkosten werd verbrand.

Deflatoire Ethereum of niet?

De huidige verbrandingssnelheid is ongeveer 5 ETH per minuut, wat neerkomt op 7.200 ETH per dag of 2,6 miljoen per jaar. Dit zou een theoretisch totaal zijn van meer dan $9 miljard per jaar bij de huidige activaprijzen.

Ethereum wordt momenteel zwaar belast, dus deze cijfers zijn aan de hoge kant, en de prijzen zijn niet statisch, wat bijdraagt tot de variabelen. De tracker heeft ook een aanbodgroeisimulator die suggereert dat het huidige inflatiepercentage 2,3% per jaar is, aangezien er jaarlijks 5,4 miljoen ETH worden gemined.

Zodra “the merge” plaatsvindt, wordt verwacht dat de uitgifte deflatoir wordt omdat er meer ETH wordt verbrand dan geproduceerd. De simulatie schat het cijfer momenteel op -1,9%.

De samensmelting is het moment waarop de ETH 1.0 keten zal samensmelten of “dokken” met de ETH 2.0 Beacon Chain, wat het einde betekent van proof-of-work en een overgang naar proof-of-stake. Dit zal naar verwachting ergens in Q1 of Q2, 2022 plaatsvinden volgens de officiële documentatie.

De grootste verbruiker van gas op dit moment is NFT marktplaats OpenSea die ongeveer 850 ETH, of bijna $3 miljoen, aan fees heeft gegenereerd in de afgelopen 24 uur.

Gemiddelde transactiekosten zijn momenteel rond de $23 met meer complexe smart contract operaties of token swaps die tot $55 kosten volgens Etherscan.

Bitvavo

ETH prijs update

De asset zelf heeft 7% gewonnen in de afgelopen 24 uur en wordt verhandeld op $3.636 bij het ter perse gaan, volgens CoinGecko.

Het heeft zojuist zijn hoogste prijs sinds de 7 september markt inzinking aangetikt en is gestaag aan het winnen in de afgelopen drie dagen. Ethereum moet de weerstand op $3.900 doorbreken om nog meer significante winsten te maken. Aan de onderkant zou het steun moeten vinden bij $3.200.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.