Ciphertrace speculeerde dat de anonieme gebruiker de transacties had uitgevoerd “om up to date te blijven op het Bitcoin netwerk”, maar de wallet kan ook gehackt zijn.

Een anonieme crypto-gebruiker heeft zojuist 69.370 Bitcoin verplaatst van een adres dat is gekoppeld aan de Silk Road darknet markt, dat recentelijk een populair hackdoel is geworden.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Volgens een rapport van 3 november van crypto-inlichtingenbedrijf CipherTrace, was de recente beweging met twee transacties in totaal 69.370 Bitcoin (BTC) – of meer dan $ 960 miljoen op het moment van publicatie – afkomstig van een adres dat verband houdt met de Silk Road markt, die werd gesloten in 2013. De crypto gebruiker stuurde eerst 1 BTC – waarschijnlijk als een testtransactie – voordat hij het grootste deel van de munten verplaatste.

Ciphertrace speculeerde dat de anonieme gebruiker de transacties had uitgevoerd “om up to date te blijven op het Bitcoin-netwerk” door tussen adresformaten te schakelen. Aangezien de laatste keer dat iemand geld overhield dat verband hield met de ter ziele gegane darknet markt in april 2015 was, zou de BTC-portemonnee naar verluidt ook toegang hebben tot alle Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) die zijn gekoppeld aan de hard forks van de tokens.

Het bedrijf sluit hacken echter niet uit als een mogelijkheid:

“Deze bewegingen kunnen mogelijk betekenen dat de eigenaar van de portemonnee geld naar nieuwe adressen verplaatst om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot het wallet.dat bestand of dat hackers het bestand al hebben gekraakt.”
Het silk road geld zit in een portemonnee die al meer dan twee jaar onder hackers circuleert. In september riep een Twitter-gebruiker die beweerde het wallet.dat bestand voor de portemonnee te hebben, de cryptogemeenschap op voor oplossingen om toegang te krijgen tot de meer dan 69.000 munten, en suggereerde zelfs een kwantumcomputer als een mogelijke manier om de privésleutelst te bemachtigen.

Silk Road was een darknet markt waar gebruikers illegale goederen, zoals wapens en gestolen creditcardgegevens, konden kopen en verkopen, maar het merendeel van de aanbiedingen betrof illegale drugs. Ross Ulbricht, de oprichter van de site, zit momenteel twee levenslange gevangenisstraffen uit zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating nadat hij schuldig is bevonden aan het witwassen van geld, computerhacking en samenzwering om verdovende middelen te verhandelen. Hij geeft nog steeds periodiek analyses over de Bitcoin markt vanuit de gevangenis.

Voor meer Bitcoin nieuws.

De bitcoin koers in Euro: