Hij gelooft dat het kan gebeuren als reguliere bedrijven slechts 1% van hun bezit op de markt brengen.

Bitcoin (BTC) heeft onlangs ruime belangstelling gekregen van een aantal reguliere bedrijven en personen, zoals miljardair hedge financier Paul Tudor Jones. Dit zou het begin kunnen zijn van een nieuwe golf van Bitcoin-kopers, volgens Brian Estes, chief investment officer en managing partner bij Off The Chain Capital – een investeringsfirma die zich richt op blockchain en digitale activa.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

“Ik denk dat uiteindelijk alle treasuries van bedrijven een klein deel van hun reserves in Bitcoin zullen hebben,” vertelde Estes in een interview.

Een groeiend aantal bedrijven kijkt naar Bitcoin als onderdeel van hun kapitaal reserve. Twee van de nieuwste nieuwkomers in het Bitcoin ecosysteem, MicroStrategy en Square, kochten onlangs respectievelijk ongeveer $ 425 miljoen en $ 50 miljoen aan BTC. “Dat zijn twee van de Fortune 1000 bedrijven en ik denk dat er nog 998 te gaan zijn”, zei Estes.

In samenwerking met een aantal van zijn partners, heeft Off The Chain een paar cijfers geanalyseerd op basis van hypothetische scenario’s, waarbij de veronderstelde investeringsmogelijkheden van elk bedrijf worden vergeleken met mogelijke Bitcoin aankopen. “Er is vandaag $ 4 biljoen aan reserves bij overheidsbedrijven”, zei Estes. “Als slechts 1% daarvan naar Bitcoin gaat, is dat $ 40 miljard.”

“Het multiplicatoreffect voor elke dollar die in Bitcoin gaat, Bitcoin stijgt ergens tussen $ 20 en $ 100 in marktkapitalisatie”, legde Estes uit. “Als er $ 1 miljoen in Bitcoin is gekocht, stijgt de marktkapitalisatie van Bitcoin tussen $ 20 miljoen en $ 100 miljoen.”

Volgens Fundstrat senior onderzoeksanalist en directeur David Grider heeft dit multiplicatoreffect betrekking op de beschikbaarheid van fondsen in orderboeken op crypto beurzen. “De reden dat u dit effect krijgt, is, zoals op alle markten, dat het de marginale liquiditeit aan de randen is die de prijs en waarde voor de gehele activabasis bepaalt”, vertelde Grider.

Aan de onderkant van het spectrum zou het vermenigvuldigen van de schatting van $ 40 miljard met twintig de marktkapitalisatie van Bitcoin met $ 800 miljard verhogen, speculeerde Estes. Dit zou de marktkapitalisatie van Bitcoin boven de $ 1 biljoen duwen, een stijging ten opzichte van de huidige evaluatie van $ 222 miljard.

“Als 1% van de kapitaal reserves van beursgenoteerde bedrijven in Bitcoin gaat, is Bitcoin aan de conservatieve kant een marktkapitalisatie van een biljoen dollar, en het zou een marktkapitalisatie van $ 5 biljoen dollar kunnen zijn als we het 100-getal gebruiken”, legt Estes uit. “Dat telt niet mee voor de centrale banken en andere instellingen die later misschien binnenkomen.”